RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker større LNG-skip til USA

Sist oppdatert:
Det store amerikanske kraftselskapet Calpine Corp ber nå amerikanske myndigheter åpne for LNG-skip på 200.000 kubikkmeter eller større ved en planlagt nye importterminal
Det er ved den planlagte ilandsføringsterminalen for flytende naturgass (LNG) i Freeport i delstaten Texas at Calpine nå ønsker superLNG-skip kapasitet, melder Reuters.

Standardstørrelsen på dagens nye LNG-skip er 140-145.000 kubikkmeter, men flere jobber med planer om større LNG-skip, blant annet Bergesen.

Grunnen til at Calpine nå ber amerikanske kontrollmyndigheter om å tillate større skip er at en forløpig uttalelse rundt Freeport-prosjektet vil forby bruk av skip på 200.000 kubikkmeter eller mer. Det skal være forhold rundt manøvrering i området som er basis for den foreløpige slutningen.

Calpine mener at Federal Energy Regulatory Commission, som er godkjennende organ, bør reevaluere forbudet sett i lys av de nye designen på LNG-skipene.

Energiselskapet Cheniere Energy som eier 30 prosent i prosjektet håper på en godkjennelse fra FERC i begynnelsen av 2004.

Utenom skipstørrelsene, så skal den foreløpige uttalelsen fra FERC ikke inneholde noen vesentlige ankepunkter mot prosjektet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere