RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vidar Ruud, ANB (Avisenes Nyhetsbyrå)

Ønsket god jul i august

Sommeren er ennå ikke over, men Rita Fredheim opplevde å bli ønsket god jul da hun handlet på Meny.

God jul-ønsket ble formidlet via kassalappen. På forsiden av lappen er alt i skjønneste orden: Varepriser, sum, momsgrunnlag, momsspesifisering og butikkens navn og organisasjonsnummer er på plass. Datoen viser 22. august 2009.

Også navnet på kassereren er oppgitt, og vedkommende ønsker kunden velkommen tilbake til en hyggelig handel. På kassalappens bakside ønskes hun dessuten god jul. Et bilde av en julenisse som ringer med en bjelle understreker julebudskapet.

– Artig, men tidlig

Rita Fredheim lo godt da hun oppdaget juleønsket etter at hun besøkte Meny på Kalbakken i Oslo sist lørdag.

– Jeg viste det til mannen min, som var enig i at det var litt i tidligste laget med nisser på kassalappen. Vi har i hvert fall aldri før blitt ønsket god jul i august, sier hun til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fredheim har som alle andre nordmenn merket seg at butikkene starter stadig tidligere med juleribber, julemarsipan og julepyntede vinduer.

– Jeg vet ikke om denne butikken har begynt med juleforberedelsene allerede, men jeg tror heller at det har skjedd en glipp et eller annet sted. Men vi syntes uansett det var en artig liten kassalapp, ler hun.

– Julerull i nøden

Per Roskifte er informasjonsansvarlig i NorgesGruppen, hvor Meny inngår som en av butikkjedene. Han beklager det tidlige juleønsket.

– Jeg har ikke hørt om dette før nå, men jeg regner med at forklaringen er at de har gått tom for vanlige kassaruller. Da har de sikkert blitt nødt til å ta i bruk en gammel rull med julemotiv – i mangel på noe bedre. Det er bare å beklage, for vi starter ikke julen så tidlig som dette, påpeker han.

Han innrømmer at næringslivet drar god nytte av å ha julemat og julerelaterte artikler i hyllene et par måneder før julaften.

– Det har med konkurransen i bransjen å gjøre. Men å ønske god jul i august er vel tidlig. Og i dette tilfellet tror jeg det dreier seg om en nødløsning, sier Roskifte. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere