RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NTBs utenriksmeny mandag 24. februar

Sist oppdatert:

Kiev: Den avsatte ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj er etterlyst for massedrap, ifølge den fungerende innenriksministeren. Sak sendt. Vi følger den løpende situasjonen i Ukraina. Fakta, foto.

Kan sammenholdes med:

Kiev: EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton reiser mandag til Kiev for å diskutere veien videre med landets nye makthavere.

Kiev: Røyken har lagt seg på Uavhengighetsplassen i Kiev, president Viktor Janukovitsj er på flukt og en ny og midlertidig president skal danne regjering innen tirsdag. Men jubelen har uteblitt i Ukraina. Av Gustav Sjöholm. Sak sendt. Foto.

Washington: Vestlige land med USA i spissen frykter at Ukraina skal rakne og mener at det er i alles interesse, også Russland, at så ikke skjer. Sak sendt. Foto.

Kampala: Ugandas mangeårige president Yoweri Museveni undertegner i dag en kontroversiell lov som innebærer at homofile risikerer livsvarig fengsel. Lovforslaget har høstet skarp kritikk fra vestlige land, blant dem Norge som har gitt milliarder i bistand til Uganda de siste 30 årene. Sak sendt, blir trolig utvidet. Foto.

Oslo: Konferanse med deltakelse fra samfunnstopper med nordisk og internasjonal bakgrunn, samt en delegasjon fra den iranske motstandsbevegelsen. Blant deltakerne er Patrick Kennedy, nevøen til JFK, og New Yorks tidligere borgermester Rudi Giuliani. Det Norske Nobelinstitutt, Henrik Ibsen gate 51, tid: 12:00– 14:00. Vi kommer med en sak. Foto.

Roma: Italias nyutnevnte statsminister Matteo Renzi er ventet å be om et tillitsvotum fra nasjonalforsamlingen, med avstemning i overhuset mandag og underhuset tirsdag. Registreres.

Aten: Forhandlingene mellom Hellas og kreditortroikaen IMF, Den europeiske sentralbanken og EU-kommisjonen tas opp igjen. De må bli enige om betingelsene for ytterligere økonomisk støtte til landet. Vurderes.

Seoul: Sør-Korea og USA innleder en felles militærøvelse. Varer til 18. april. Vurderes.

Dekkes ikke:

Brussel: EU og Brasil holder toppmøte i Brussel. Brasils president Dilma Rousseff møter EU-presidentene Herman Van Rompuy og Jose Manuel Barroso.

Tel Aviv: Angela Merkel besøker Israel.

Johannesburg: Stortingspresident Olemic Thomessen på besøk til Sør-Afrika. Som et ledd i grunnlovsjubileet og ambassadens feiring av “200+20 – Celebrating Norway and South Africa» vil stortingspresident Olemic Thomessen foreta et offisielt besøk til Sør-Afrika i perioden 24.-27. februar. Vurderes.

Reportasjeleder 7-20: Hilde C. Kristiansen, 22 03 45 01

Innenriks vaktsjef (hele døgnet): Hege Tannæs-Fjeld, 22 03 45 45

Epost: vaktsjef@ntb.no

Skype: vaktsjef@ntb.no

Utenriks vaktsjef (hele døgnet): Helle Høiness, 22 03 45 50

Epost: uvakt@ntb.no

Skype: uvakt@ntb.no

Reportasjeleder fotodesk: 22 00 32 92

Vaktsjef fotodesk: 22 00 32 64

Epost: NTBfotodesk@ntb.no

NTB video: 22 00 32 81

Epost: videoredaksjonen@ntb.no

Grafikk:

red@nyhetsgrafikk.no

Tlf 22034644 Mobil 41019969

http://www.nyhetsgrafikk.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere