Gå til sidens hovedinnhold

NTF hevder havnestreik kan vare i årevis

Stavanger (NTB): Boikotten ved Risavika Terminal i Sola kommune og sympatistreikene i Tromsø og Mosjøen kan være starten på en streik som kan vare i årevis, advarer Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

NTF har siden 1. november hatt en boikottaksjon mot Risavika Terminal utenfor Stavanger for å få på plass en tariffavtale for havnearbeiderne. Konflikten ble trappet opp 7. desember da Tromsø havn og Mosjøen havn ble tatt ut i sympatistreik.

- Dette er ikke en streik som er over etter tre-fire uker. Den kan komme til å gå i måneder eller år. Vi har bare så vidt begynt. Det er mange tiltak vi kan iverksette, og vi vil porsjonere dette ut over tid, sier Roger Hansen NTF til Klassekampen.

Han sier aksjonen så langt bare er en beskjeden begynnelse.

- Det er mange havner rundt i landet som kan stanses, og det er transport langs landeveien til og fra båtene, og med jernbanen. Båtene er også i internasjonale havner, så det er mange tiltak vi kan iverksette. To havner i Norge, i tillegg til boikotten i Risavika, er en beskjeden begynnelse.

Administrerende direktør Tom Rune Nilsen i NHO Logistikk og Transport er ikke begeistret over motpartens vilje til å kjøre en langvarig konflikt. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen