*Nettavisen* Nyheter.

NTF og NFF mot historisk samarbeid

NFF og NTF legger nå opp til at det skal opprettes et eget selskap som skal selge medierettighetene på vegne av en samlet fotballorganisasjon. I tillegg er det enighet om å øremerke midler til ulike prosjekter og tiltak for utvikling av toppfotballen.

06.01.07 12:11

Det ligger an til en historisk avtale mellom NFF og NTF som vil sikre norsk fotball forutsigbare og gode utviklingsmuligheter i mange år fremover.

Tror på enighet

Styret i Norges Fotballforbund hadde saken til drøfting 4. januar, og NTF hadde saken opp på sitt ekstraordinære medlemsmøte 5. januar.

- Signalene fra klubbene er utelukkende positive, og det vil forundre meg om vi ikke kommer til enighet. Dette kan bli et historisk samarbeid, sier NTF-direktør Kjetil Siem.

Slutt på uenighet

Fotballpresident Sondre Kåfjord er full av lovord om den nye konstruksjonen.

- Nå kan vi forener krefter for å få til så gode medieavtaler og ligaavtaler som mulig, til beste for norsk fotball totalt sett. Vi slipper å bruke energi på å krangle om hvem som skal hva. Det gir oss en forutsigbarhet som gjør det mulig å tenke langsiktig på alle viktige satsingsområder som barne- og ungdomsfotball, spillerutvikling, landslag og toppfotball for kvinner, sier fotballpresidenten.

Selskapet får også ansvar for å selge ligasponsoratene for de to øverste divisjonene på herresiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.