*Nettavisen* Nyheter.

NTF støtter Vieira

Norsk Toppfotball støtter Patrick Vieira og hans fotballskole-prosjekt i Senegal med 100.000 kroner. Den franske landslagsstjernen mottok pengegaven på Grand hotell i Oslo mandag.

09.08.06 14:19

Vieira er født i Senegal, og er en av hovedmennene bak det afrikanske skoleprosjektet Diambars. Superstjernen var med på å starte skolesenteret for fotballgutter i alderen 13-18 år. Barn fra alle sosiale lag er med i prosjektet som redder mange fra en usikker tilværelse på gata.

- Dette varmer
På vegne av klubbene bestemte Norsk Toppfotball seg for å støtte Vieiras skoleprosjekt med 100.000 kroner.

- Vieira viser ekte engasjement, og bruker stjernestatusen på en samfunnsnyttig måte. Hans arbeid er med på å virkeliggjøre fotballdrømmen for barn som er i en vanskelig sosial situasjon. De får også muligheten til utdanning, sier styrelder Olav Boksasp i Norsk Toppfotball.

- Tusen takk. Dette varmer! Pengene kommer mange barn til nytte, sier Vieria, som er imponert over støtten fra fotballvenner i Norge.

Roser Norge
Sølvvinneren fra årets fotball-VM har tilbragt de siste feriedagene på Ekebergsletta, og fulgt Norway Cup der han har markedsført sitt arbeid.

- Det er en fantastisk turnering - større enn fotball selv. Fattige barn kommer til Norge for å ha det gøy, og de har det alltid gøy med fotballen, sier Vieira.

Mandag spilte FC Lyn og senegalske Dianbar kamp nummer 100.000 i Norway Cup, og Vieira fulgte jubileumskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag