*Nettavisen* Nyheter.

Null meldinger om nordmenns sexkjøp i utlandet

Bergen (NTB): Varslingslinjen for lovbrudd og uetisk oppførsel ble opprettet i 2007, men på fire år har ikke Utenriksdepartementet blitt varslet en eneste gang om nordmenn som kjøper sex i utlandet.

- Det vil være ytterst naivt å tro at det ikke forekommer sexkjøp blant norske bistandsarbeidere, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) til Bergens Tidende.

Alle statsansatte har rapporteringsplikt for nordmenn som bryter lovverket, og fram til november i fjor hadde varslingslinjen mottatt 253 meldinger om korrupsjon og andre ulovligheter. Men tilfeller av sexkjøp glimret med sitt fravær. Heller ikke Norad eller Fredskorpset har fått meldinger om slike regelbrudd, skriver avisa.

- Terskelen for å melde fra om hva kolleger foretar seg er generelt høy. Jeg tror også at det norske lovforbudet mot sexkjøp, som også gjelder for nordmenn i utlandet, har ført til at færre oppsøker prostituerte under utenlandsoppdrag, sier Solheim.

Han tror omfanget er blitt mindre enn da han begynte å jobbe med bistand i Handikapforbundet i Kenya på 1980-tallet.

- Det var sjokkerende å være vitne til hvordan nordmenn skrøt av ubeskyttet sex med prostituerte, sier Solheim, som understreker at det ikke var ansatte i Handikapforbundet som var sexkunder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.