RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Null straff for ulovlig bykjøring

Bergen (NTB): Bergen sentrum er stengt for halve bilparken fra fredag. Men overtredelser straffes ikke. Sanksjonsmidlene er klare først over helgen.

Den ekstremt dårlige og helsefarlige luften i Bergen de siste dagene har utløst regelen som sier at kun biler med siste siffer i registreringsnummeret som er partall kan kjøre inn i sentrum på datoer som er partall, og tilsvarende for siffer/datoer som er oddetall.

Byrådsleder Monica Mæland (H) sier politiet og Vegdirektoratet skal bistå kommunen med å utarbeide sanksjoner. Derfor kommer de først på plass mandag. Mæland er likevel ikke bekymret over faren for sniking.

- All erfaring tilsier at folk ønsker å være lovlydige, sier hun til Bergens Tidende.

Men folk er i villrede, og politiet ble torsdag nedringt av forvirrede bergensere.

- Det har vært veldig, veldig mange telefoner om dette. Det er nesten det eneste vi har svart på, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt. Mange har spurt om straffer, og mange har undret seg over om kommunen har lovhjemmel for tiltaket. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere