RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NUPI-direktør med sterk kritikk av politikerne

Oslo (NTB): En meningsmåling viser at velgere mener utenrikspolitikk er et viktig tema når de avgjør hvilket parti de stemmer på. Men utenrikspolitikk er nesten helt ute som tema i valgkampen.

- Vår hverdag påvirkes mer enn noen gang av det som skjer utenfor Norges grenser. Jeg mener politikerne holder velgerne for narr når utenrikspolitikken ikke er tema i valgkampen, sier NUPI-direktør Ulrik Sverdrup til Aftenposten.

Sverdrup innledet på et møte i Oslo onsdag kveld der utenrikspolitikken var tema blant framtredende politikere anført av utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Ifølge en større undersøkelse som Aftenposten presenterer, er utenrikspolitikken et viktig tema for nesten 1 million velgere. Undersøkelsen er gjort for NUPI av SENTIO.

15 prosent av velgerne er mest opptatt av utenrikspolitikk, og for hver tredje velger er utenrikspolitikk en viktig faktor når de avgjør hvilket parti de skal stemme på.

To av tre velgere sier at utenrikspolitikk teller med når de bestemmer seg, og unge er mer opptatt av internasjonale spørsmål enn lokalpolitikk, ifølge undersøkelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere