RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NUPI-ekspert: - Dette skal sitte i ryggmargen på en PST-sjef

Oslo (NTB): Etterretningsekspert Vegard Valther Hansen i NUPI mener det er svært graverende at en PST-sjef avslører E-tjenestens utenlandsoperasjoner. - Dette kan sette liv i fare, mener han.

Forskeren i Norsk Utenrikspolitisk Institutts avdeling for sikkerhet og konflikthåndtering mener det bør sitte i ryggmargen på en PST-sjef å ikke røpe sensitive detaljer om hemmelige tjenester.

- At hun bekrefter at den norske etterretningstjenesten samarbeider med Pakistans E-tjeneste er i seg selv svært sensitivt. Men det mest graverende er at hun går langt i å indikere at det er norske E-operatører i landet. Dette kan vanskeliggjøre arbeidet deres, og i verste fall utgjøre en fare for personell og deres kontaktnett, sier han til NTB.

Han mener saken er alvorlig nok i seg selv til at Kristiansens avgang er krevet, uavhengig av den andre kritikken mot PST-sjefen. Hansen påpeker også at det er sterkt kritikkverdig at sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste uttaler seg om Forsvarets anliggender.

- Dette kan skade det som i utgangspunktet ikke er et veldig godt forhold mellom PST og etterretningstjenesten, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere