RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NutriPharma-gründer truer med salg (Ny)

Sist oppdatert:
NutriPharma-gründer Lars Høie (bildet) truer med å selge seg ned for å unngå budplikt dersom børsen fastsetter en høyere budpris enn Høie vil tilby
Høie er nå i dialog med Oslo Børs vedrørende godkjennelse av tilbudsdokumentet. Oslo Børs undersøker i den anledning om det foreligger forhold som tilsier tilbudspris over 1 krone, fremgår det av en børsmelding.

Bakgrunnen forundersøkelsen er at en aksjonær i selskapet har henvendt seg til Oslo Børs og hevdet at tilbudsprisen skal være høyere enn 1 krone. Til iMarkedet sier Oslo Børs' pressetalsmann Tor Arne Olsen at undersøkelsen av påstandene vil ta et par dager.

Høie bestrider at det er grunnlag for å hevde at han har kjøpt aksjer til over 1 krone pr. aksje.

- Jeg har ikke kjøpt aksjer til over 1 krone de siste seks månedene, sier Høie til iMarkedet.

Seks måneders regelen er normalt grunnlaget for at budet kan kreves høyere.

- Dersom Oslo Børs mot formodning kommer til en konklusjon om at tilbudspris vil overstige 1 krone, vil Høie selge seg ned under tilbudspliktgrensen og dermed ikke fremsette noe pliktig tilbud, heter det i børsmeldingen.

Det var i desember Høie kjøpte aksjene til avtroppende adm. direktør Graham Water for 1 krone pr. aksje, og han nådde dermed en eierandel på 40,93 prosent, noe som i utgangspunktet utløser tilbudsplikt, dersom man ikke selger seg ned igjen.

Mandag er aksjen ned 7 prosent til 1,10 kroner, noe som verdsetter hele selskapet, som selger slankemidler, til 87 millioner kroner. I år 2000 var aksjen over 50 kroner.

Det er ikke rart at en rekke aksjonærer nå reagerer. Budet fra Høie er verdsetter altså Nutri Pharma til 87 millioner kroner. Ved utgangen av tredje kvartal i fjor var det 227 millioner i kontanter i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere