RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NVE varsler ny strømkrise

Sist oppdatert:
Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler en ny strømkrise og anbefaler folk å binde strømprisen. Tidligere har flere "eksperter" anbefalt å vente med binding til ettersommeren
- Det er helt utenkelig at magasinene vil fylles opp som i et normalår. Personer med sårbar økonomi bør vurdere å binde strømprisen allerede nå, sier informasjonsdirektør Sverre Sivertsen i NVE til avisen Nationen.

Vannmagasinene er langt fra fulle og Sivertsen håper i beste fall at magasinene fylles til 60 prosent, noe som likevel vil være 15 prosentpoeng under normalen.

Pr. i dag er det bare 56 prosent fyllingsgrad i magasinene.

- Nedbørsmengden avgjør hvor ille situasjonen blir. Samtidig er vi avhengige av at forbrukerne sparer strøm og at nettoimporten holder seg oppe, uttaler Sivertsen.

Eksporten er samtidig betydelig, på grunn av høye priser i Europa.

iMarkedet har tidligere fokusert på råd fra flere "eksperter", blant annet fra forbrukermyndighetene om å vente med å binde strømprisen til ettersommeren, fordi prisene normalt er laveste da.

Dette har andre avvist som tøv, fordi det ville innebære en gratis gevinstmulighet dersom man hvert år kunne binde strømprisen til en lavere pris på et visst tidspunkt ( Mener tiden er inne for å binde strømprisen ).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere