Gå til sidens hovedinnhold

NVE varsler stor flom i Nordland

Bodø/Oslo (NTB-Elin B. Øvrebø): Store nedbørsmengder kombinert med mildt vær og snøsmelting vil føre til stor flom i Nordland, varsler Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Også i Nord-Trøndelag er det fare for flom.

Vannføringen i elvene i Nordland er stigende. I flere mindre, kystnære vassdrag ventes den å overstige nivået for 50-årsflom, noe som innebærer stor flom. Onsdag ettermiddag oppgraderte NVE flomvarselet i fylket fra femårsflom og oransje nivå til 50-årsflom og rødt nivå, som er det høyeste nivået.

Også Nord-Trøndelag kan rammes av flom som følge av snøsmelting og betydelige mengder med nedbør. Det er ventet at vannføringen i mindre, kystnære strøk kan nå nivået for femårsflom.

«Regn påfører en rask belastning på snødekket og derfor forventes det mange naturlig utløste snøskred. Stedvis har det samlet seg mye snø, og skredene kan bli store», advares det.

Midtre Hålogaland politidistrikt finner det også nødvendig å gå ut med en oppfordring til bilistene om å la bilen stå. De melder om svært glatte veier i hele politidistriktet. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka