RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Drago Prvulovic / Scanpix

Ny alarm om skyting i Malmö i natt

Sist oppdatert:
Politiet i Malmö har fått klar beskjed: Søk etter våpen i alle sammenhenger.

Innbyggerne i Malmö er i helspenn etter de mange skyteepisodene der personer med innvandrerbakgrunn synes å være målet.

Mandag kveld og natt til tirsdag fikk politiet inn tre rapporter om det som skulle være skyting, men på en pressekonferanse tirsdag formiddag sa politiet at de foreløpig ikke knytter noen av dem til etterforskningen av de uoppklarte skyteepisodene, skriver Sydsvenskan.

Tre episoder
Like etter klokka 20 skal en mann som kjørte ut av en garasje i Ramels väg i Rosengård ha hørt et skudd. Samtidig sprakk sidevinduet på bilen, men det er uklart om det faktisk dreier seg om et skudd.

Like etter klokka 03 fikk politiet høre at en mann var blitt skutt mot på Östra Farmvägen, skriver Sydsvenskan. Her ble mannen ikke lokalisert, og politiet vet ikke om det faktisk ble avfyrt noen skudd eller ikke.

Klokka 02.40 kom det melding om flere skudd på Ramels väg. Da politiet kom til stedet var det mange ungdommer der. Det ble funnet tomhylser som trolig stammer fra en startpistol.

På pressekonferansen tirsdag sa politisjef Åsa Palmqvist at episoden ikke bedømmes å være relevant for etterforskning av de mystiske skyteepisodene.

- Folk blir redde
Malmö-politiet sier det er naturlig at det nå kommer inn mange rapporter om mulige skudd.

- Det er ikke så merkelig slik situasjonen er nå. Det er klart at folk blir redde og anmelder det om de tror de er beskutt, sier Charley Nilsson, politiets talsmann, til Sydsvenskan.

Leter etter våpen over alt
Etter de mange skyteepisodene i Malmö har politiet skjerpet fokuset mot ulovlig våpenbesittelse. Beskjeden til alle patruljer er klar: Søk etter våpen. Det gjelder i alt fra trafikkontroller til narkospaning. Resultatet er 192 skytevåpen så langt i år, skriver Sydsvenskan.

- Sammen er vi skuddsikre
Mandag kveld ble det arrangert en markering med fakkeltog i byen der folk møtte opp for å vise sin avsky for voldsepisodene. «Stoppa skjutningarna - tillsammans är vi skottsäkra!» var hovedparolen for markeringen.

Se Sydsvenskans kart over skyteepisodene i Malmö under


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere