RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny amerikansk LNG-teminal godkjennes

Sist oppdatert:
ChevronTexaco har fått den endelige godkjennelsen for å bygge en ny importterminal for flytende naturgass (LNG) utenfor USAs kyst i Mexicogulfen
Terminalen skal ligge offshore i Mexico-gulfen, og er den andre nye importterminalen som amerikanske myndigheter godkjenner i år.

Tidligere i år fikk Sempra Energy godkjent sine planer for en importterminal for LNG på kysten av Louisiana. Den første nye terminalen på nesten 20 år.

Terminalprosjektet til ChevronTexaco har en ramme på 800 millioner dollar og byggestart er neste år. Det er ventet at terminal vil komme i drift i 2007. Den skal ligge omkring 64 kilometer utenfor kysten av Louisiana.

Ifølge ChevronTexaco blir dette den første importterminalen og regassifiseringanlegg i verden som ligger i et område med store havdyp. ChevronTexaco annonsert for et par uker siden planer om en tilsvarende terminal på stillehavskysten av Mexico.

Det er i dag fire eksisterende LNG-terminaler i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere