Gå til sidens hovedinnhold

Ny Ap-måling: – Helt katastrofe. Jeg kan nesten ikke skjønne at det er mulig

Tidligere LO-topp Sture Arntzen kaller Aps målinger for katastrofale. Han sier Ap-ledelsen er så utydelige at Senterpartiet blir folkets parti.

Arbeiderpartiet fikk lørdag kun 17,5 prosent på Klassekampen og Nationens januarmåling , utført av Norfakta. Oppslutningen på 17,5 prosent er den dårligste noteringen siden målingene startet i 2008. I samme måling får Senterpartiet 22,6 prosent og Høyre 24,4 prosent. Ap er altså landets tredje største parti med markert mindre oppslutning enn Høyre og Sp.

Målingen får den tidligere LO-toppen Sture Arntzen til å reagere kraftig.

– Det er helt katastrofe. Jeg kan nesten ikke skjønne at det er mulig, sier Arntzen til Klassekampen mandag.

Les også: Sjokkmåling for Arbeiderpartiet - Sp til nye høyder

Arbeiderpartiet fikk støtte fra godt over 30 prosent av velgerne ved stortingsvalgene i 2005, 2009 og 2013, men i 2017 falt oppslutningen til 27,4 prosent.

Arntzen tror mye av problemet i dag handler om at partiet er utydelig.

– De er rett og slett ikke tydelige nok. Før i tiden, hvis du tenker tilbake til Einar Gerhardsen, så analyserte man folks behov og utmeislet politikken etter det. Det er man langt fra i dag, sier Arntzen.

Han peker på Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum som et eksempel på en tydelig leder.

Les også: Kjære Trygve: Politikken din er koselig, men farlig

– Vedum har vært utrolig tydelig. På samme måte som han ofte er veldig enkel. Nå er det slik at Senterpartiet blir folkets parti, men i mine øyne vil Sp aldri bli noe arbeiderparti, sier Arntzen.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?