Sommer og sol er synonymt med bading for mange av oss, men det kan også være farlig hvis man er ikke svømmedyktig. Den vanligste dødsulykken blant barn i alderen ett til seks år er drukning, skriver Aftonbladet.

En undersøkelse i Sverige viser også at mer enn hver fjerde forelder mister oversikten over barnet sitt, fordi de fikler med mobilen mens barnet bader, skriver avisen videre.

Les også: Derfor drukner vi - og dette kan vi gjøre for å unngå det

- Legg ifra deg mobilen eller noe annet som distraherer, og fokuserer fullt ut på barnet eller barna som bader, sier Alexandra Gahnström, ekspert på barneforsikringer i Trygg-Hansa, til Aftonbladet.

For å stoppe fremtidige tragedier på badestranden har forsikringsselskapet derfor lansert appen «Badläge». Appen fungerer slik at når den er aktivert, vil mobilen blokkeres fra alt annet enn nødsamtaler.

Denne videoen viser hvor enkelt det er å miste oversikten over barnet ditt:

- Den minner om funksjonen «flymodus», men med denne appen blir telefonen helt deaktivert ved at du ikke kan bruke noen andre apper på mobilen. Det eneste som fungerer er å ringe 112, sier Gahnström avslutningsvis.