*Nettavisen* Nyheter.

Ny app skal gjøre bosetting av flyktninger lettere

Asylsøkere i ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Hit sendes flyktninger, som passerer den norsk-russiske grensen på Storskog, før de sendes videre til mottak andre steder i landet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

En ny app som har fått navnet «Refugee Home» får en halv million kroner fra statsbudsjettet for at flyktninger med oppholdstillatelse i Norge lettere skal finne seg en privat bolig på egen hånd.

Flere tusen flyktninger sitter i norske asylmottak og venter på å bli bosatt i norske kommuner. Kapasiteten er sprengt, og flyktningkonsulenter i kommunene sliter med å finne nok boliger. Nå har stiftelsen Bidra.no fått en halv million kroner over statsbudsjettet for å sette i drift sin idé «Refugee Home», skriver TV 2.

Flyktningene oppretter en profil på nettet, på samme måte som når man bruker andre utleietjenester. Utleierne oppretter også en profil de de viser hybelen, sokkelleiligheten eller hytta de har å leie ut. Flyktningene kan bla seg gjennom utleiemulighetene som finnes, men utleierne får ikke selv velge ut flyktninger som får leie.

«Refugee Home» skal være i drift etter nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.