RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny avtale, men svakt fra Ignis

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Ignis leverte svake resultater i andre kvartal. Thomas Ramm & Co. var imidlertid ute med en ny viktig avtale
Teknologiselskapet Ignis var ute med sin kvartalsrapport mandag morgen. Her viste selskapet en fortsatt svak bunnlinje, men selskapet meldte om en viktig avtale for sitt Photonyx-produkt.

Resultat før skatt var på minus 15,4 millioner kroner i andre kvartal av en omsetning på 16 millioner kroner. På samme tid i fjor var resultat før skatt på minus 4,7 millioner kroner av en omsetning på 11,4 millioner kroner.

Driftsresultatet var i andre kvartal på minus 14 millioner kroner mot minus 4,7 millioner kroner i fjor.

- Resultatet er på linje med første kvartal, og gjenspeiler den økte virksomheten som følge av oppkjøpet av innmaten i NKT Integration A/S i januar, heter det i meldingen fra Ignis.

Selskapet har nå 20 millioner kroner igjen i kontanter i banken, mens kontantstrømmen på driften i kvartalet var på minus 14,8 millioner kroner.

- Viktig avtale

Ignis opplyser også mandag at de inngår samarbeidsavtale med koreanske LG Electronics. Avtalen gjelder utvikling og levering av optiske komponenter til utbygging av fiberoptiske bredbåndsnettverk til private husholdninger i Korea.

- Avtalen gjør Ignis til strategisk partner for giganten LGE sin betydelige satsting på bredbåndsutbygging i det koreanske markedet. Landet ligger helt i front på verdensbasis når det gjelder høykapasitets bredbåndsutbygging, heter det i Ignis-meldingen.

Og det heter videre:

-Dette er et gjennombrudd - uten tvil vår viktigste avtale noensinne, sier konsernsjef i Ignis ASA, Thomas Ramm.

Ifølge selskapet har Ignis Photonyx har i over 12 måneder jobbet tett med LGE om utvikling av bredbåndskomponenter mot det koreanske markedet. Ignis Photonyx blir strategisk partner for en kommersialisering av LGEs fiberoptiske bredbåndsystemer, skriver Ramm i meldingen.

Komponenter levert av Ignis er testet og designet inn i LGEs systemer, som skal leveres til Korea Telecom, og tilbys landets bredbåndskunder. I tillegg omfatter avtalen videre samarbeid om produktutvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere