RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny avtale til Odim

Sist oppdatert:
Odim melder om det de kaller en gjennombruddskontrakt for automatisert slangehåndteringssystem til supplyskip. Les mer her:
Odim melder i dag at de har inngått en gjennombruddskontrakt med Aker Brevik for et ABCS system for supplyskip. Avtalen går ut på at Odim skal levere et automatisert slangehåndteringssystem til et supplyskip som verftet Aker Brevik bygger for Farstad. Kontrakten har en verdi på om lag 16,5 millioner kroner.

I tillegg kommer en opsjon på et tilsvarende system, skriver selskapet i meldingen.

Konkret gjelder leveringen Odims ABCS system som sikrer trygg levering av væsker og last fra supplyskip til boreplattformer. Systemet skal leveres i uke 4 i 2007.

- Dette er et kommersielt gjennombrudd for en ODIM-teknologi som tidligere har vært gjennom vellykket testing både på Oseberg- og Troll-feltene samt gjenstand for en fullskala test ved vårt anlegg i Hjørungavåg. Vi tror ABCS vil etablere en ny standard for sikrere dekksoperasjoner, og vi mener teknologien har et betydelig potensial, skriver administrerende direktør Jogeir Romestrand i meldingen.

ABCS systemet er utviklet i samarbeid med Hydro og Innovasjon Norge. Romestrand fremholder at dette har vært avgjørende støtte for Odim i utviklingen av denne teknologien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere