Gå til sidens hovedinnhold

Ny barnehage måtte stenge etter én time

Mandag morgen åpnet en midlertidig barnehage på Stovnerbakken etter fjorårets brann. En time senere måtte barnehagen stenge igjen.

Stovner: Stovnerbakken barnehage brant til grunnen i fjor. I løpet av våren ble en midlertidig barnehage satt opp. Den første arbeidsdagen måtte foreldrene tilkalles for å hente barna kun en time etter å ha levert dem. Bydelen ble nemlig beordret til å sjekke barnehagens fundament før barna kunne oppholde seg der.
Vi fikk beskjed fra Omsorgsbygg om at barnehagen måtte stenges for kontroll, sier enhetsleder Mary Kristensen i bydel Stovner.

Ikke tilfredsstillende

Henvendelsen fra Omsorgsbygg kom på bakgrunn av at en lignende midlertidig barnehage i Bjerke bydel kollapset søndag.
Etter at Omsorgsbygg gjennomførte kontroll, ble vi fortalt at det er en del ting som må gjøres og at barnehagen skal være stengt i en uke, sier Kristensen.
Hun har ikke fått konkret beskjed om hvor omfattende arbeid som må gjøres før barnehagen kan åpnes på nytt.

Raske tiltak

Det er 56 barn som er berørt av stengningen av Stovnerbakken barnehage.
Mandag måtte vi be foreldrene om å være hjemme med barna. Vi klarte å få plass for barna i andre barnehager allerede på tirsdag, sier barnehagesjefen.
Barnas avdelinger fra Stovnerbakken er inntil videre flyttet til tre andre barnehager i bydelen.
Avdeling Veslefrikk til Tokerudtoppen barnehage, Tussebo til Tokerudåsen barnehage, Tommeliten og Snippen til Haugenstua barnehage.
Barnehagen skal være stengt i en uke
Mary Kristensen

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai