Gå til sidens hovedinnhold

– Ny billigtrend er positivt for Oslo

Det sier VisitOslo om økningen av billighoteller i hovedstaden, og ønsker den nye utviklingen velkommen.

OSLO: Mandag åpnet nye Comfort Hotel Xpress midt i hjertet av Oslo, hvor du kan sove trygt og godt i urbane omgivelser for så lite som tre hundrelapper.

Seriøse aktører

– Vi ønsker selvfølgelig flere hoteller velkommen, og mener at et større utvalg i antall og typer overnatting utelukkende er positivt for Oslo så lenge aktørene er seriøse og gjestene føler seg trygge der de bor, sier salgs- og markedssjef i VisitOslo, Heidi Thon.

Hun påpeker at Oslo som storby og hovedstad tiltrekker seg alle typer mennesker som har behov for ulike produkter, også billigere alternativer.

Passer til trenden

– Kan dette bedre turistnæringen, Oslo er som kjent en dyr by å oppholde seg i?

– Billigere boalternativer passer bra inn med trenden som går i retning av flere lavprisflyselskaper som tilbyr storbyferier. Selv om Oslo kan være en dyr by å feriere i, spesielt mat og alkohol, er faktisk hotellprisene i Oslo meget gunstige sammenlignet med mange byer i Europa, sier Thon.

Kraftig økning

Museene i Oslo holder også moderate inngangspriser som også tåler sammenligning med andre europeiske byer viser nyere tall.

Etterhvert har de fleste byer også fått såkalte City Cards som gir gratis inngang og offentlig transport i ett produkt. I 2010 ble det solgt ca 75.000 Oslo Pass, en ”all time high” og kraftig økning fra året før.

Bedre og billigere

– Trenden i Europa viser en oppgang for byferier, såkalte city breaks, og Oslo hadde en fin økning i antallet overnattinger i 2010, spesielt fra utenlandske tilreisende, sier Thon, og legger til:

– Mye av økningen skyldes nok bedre og billigere tilgjengelighet til Oslo gjennom flere og billigere direkte flyruter, og i tillegg har Color Line hatt økning i antallet tyske gjester om bord, avslutter hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien