RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bok: - Hard kamp for Thatcher

London (NTB-AFP): Margaret Thatcher sloss hardt for å stige i gradene i britisk politikk. Men den tidligere statsministeren, som døde denne måneden, fant også tid til å skaffe søsteren en kjæreste, heter det i en ny biografi om Thatcher.

Og mens søsteren Muriel var vel tilfreds med kjæresten Willie, som hun etter hvert ble gift med, var Margaret selv ikke veldig imponert da hun traff sin Denis. Han var ikke særlig tiltrekkende, skrev hun i dagboken sin, selv om han var veldig hyggelig.

Den nye biografien, som er skrevet at journalisten Charles Moore, som har hatt tilgang til hennes personlige og offisielle papirer. Disse viser blant annet at hun som statsminister lot sine politiske allierte holde hemmelige fredssamtaler med IRA i Nord-Irland.

Hun hadde sin fulle hyre med å slå seg fram i et politisk liv der det fortsatt var uvanlig med kvinner på toppen.

- Det forbannede kvinnfolket, det eneste hun trenger å gjøre er å undertegne brev - hun behøver ikke lese dem, skal en mannlig regjeringskollega ha sagt om henne.

Thatcher tok det også personlig svært tungt, da flere britiske skip gikk tapt og mange medlemmer av besetningene døde under gjenerobringen av Falklandsøyene i 1982. Denis måtte trøste kona som han fant gråtende i sengen, skriver Charles Moore. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere