NEW YORK (Nettavisen): Ben Rhodes, som jobbet for Barack Obama i perioden fra 2009 til 2017, har skrevet en bok hvor han blant annet kommer med eksempler på Obamas svarte humor.

I tillegg har en reporter i avisen Atlantic, Edward-Isaac Dovere, kommet med en ny bok der han hevder Obama blant annet skal ha kalt Trump en «forbanna galning».

- Du vet det er galt, men det føles godt

Ifølge Ben Rhodes' bok, «After the Fall», skal Barack Obama ha sammenlignet Donald Trump med O.J. Simpson, den tidligere fotballproffen og TV-stjernen som i 1995 ble frikjent for drapet på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Ron Goldman i 1994.

Rhodos skriver ifølge New York Times at Obama skal ha sagt følgende om Donald Trump.

- Trump er for mange hvite mennesker det O.J.s frifinnelse var for mange svarte mennesker - du vet det er galt, men det føles godt.

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

Frifinnelsen splittet USA

Da O.J. Simpson ble frifunnet for drapene i 1995, skapte det en stor splittelse i USA, der mange svarte mennesker jublet over frifinnelsen, mens majoriteten av hvite mennesker mente frifinnelsen og løslatelsen var feilaktig.

Les også: O.J. Simpson er løslatt etter ni år i fengsel

Meningsmålinger som ble gjort helt i startfasen av saken, viste at 70 prosent av den svarte befolkningen trodde at Simpson ikke hadde tatt livet av ekskona Nicolai Brown og vennen Ron Goldman, mens 75 prosent av den hvite befolkningen var uenige i frifinnelsen, skriver Daily Mail.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

- Kloakken fra Trump-årene

Boken til Rhodes tar blant annet for seg raseproblemene i USA, men han er i boken også kritisk til tidligere president Donald Trump.

Forfatteren mener USA forfalt under Trumps presidentperiode og drar paralleller mellom Trumps administrasjon og autoritære regimer i Ungarn, Russland og Kina.

- Amerika bidro med å forme verden vi lever i før vi sank ned i kloakken fra Trump-årene, skriver Rhodes.

Rhodes er på langt nær den første ansatte hos Barack Obama som har kritisert Trump. Obama-ansatte har tidligere kalt Trump både for «galning» og en «rasistisk, sexistisk gris».

Les også: Trump-advarsel: - Jeg ville bli sjokkert

- Trump er en «forbanna galning»

En reporter i avisen Atlantic, Edward-Isaac Dovere, har også nylig kommet med en bok, «Battle for the Soul: Inside the Democrats' Campaigns to Defeat Trump», der han hevder Obama skal ha kommet med svært nedsettende kommentarer om Trump.

Ifølge Dovere skal Barack Obama blant annet ha kalt Trump både for en «forbanna galning» (fucking lunatic) og en «korrupt jævel» (corrupt motherfucker).

Les også: Trump-etterforskningen: - Ikke ta meg, ta Melania!

Uttalelsen fra Obama om at Trump er en «korrupt jævel» kom i forbindelse med nyheten om at Trump hadde hatt samtaler med president Vladimir Putin uten at Trumps medhjelpere overhørte samtalen.

Les også: Hillary Clinton kommer med sjokkerende Trump-påstand

Journalisten skriver også i boken at Barack Obama, i likhet med mange andre Demokrater, var tilhenger av at Trump ble republikanernes presidentkandidat i 2016 fordi de trodde han ville bli enklere å slå enn den republikanske senatoren Ted Cruz.