RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bok: Trump bestilte gjerne to Big Mac-er og to fiskeburgere til middag

Daværende presidentkandidat Donald Trump og visepresidentkandidat Mike Pence avbildet idet de skal kjøpe snacks og mat på en bensinstasjon i Pennsylvania, hvor de skulle drive valgkamp. De to kvinnene på bildet er datteren Tiffany Trump og daværende valgkampsjef Kellyanne Conway.
Daværende presidentkandidat Donald Trump og visepresidentkandidat Mike Pence avbildet idet de skal kjøpe snacks og mat på en bensinstasjon i Pennsylvania, hvor de skulle drive valgkamp. De to kvinnene på bildet er datteren Tiffany Trump og daværende valgkampsjef Kellyanne Conway. Foto: Chip Somodevilla (AFP)
Ny bok avslører president Donald Trumps mange raseriutbrudd og forkjærlighet til hurtigmat, kjeks og potetgull.

Donald Trumps tidligere valgkampsjef Corey Lewandowski - som senere ble avskjediget - og assisterende valgkampsjef David Bossie har skrevet en bok som blir utgitt tirsdag.

Boken gir et innblikk i de hektiske valgkampmånedene til Trump.

The Washington Post har fått tak i utdrag fra boken, som avslører blant annet presidentens svakhet for hurtigmat under den hektiske valgkampen i 2016.

I boken, som har fått tittelen «Let Trump be Trump» (La Trump være Trump), skriver forfatterne at maten om bord i presidentkandidatens valgkampfly var hovedsakelig dominert av usunn hurtigmat.

«Om bord i Trump Force One var det fire store matvaregrupper: McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, pizza og Diet Coke,» skriver forfatterne.

Matskapene om bord i flyet skal ha vært fylt med store mengder kjeks, potetgull og amerikanske kringler, ettersom Trump lider av bakteriefobi, og bare ville spise fra uåpnede pakker, skriver The Washington Post.

2420 kalorier på ett måltid
I boken står det også at planleggingen av måltidene var en svært viktig oppgave for Trumps medarbeidere. De skal ha strevd mye med å koordinere måltidene, slik at varm hurtigmat ble levert til flyet idet Trump gjorde seg klar for avreise.

Forfatterne hevder at Trumps middagsbestilling fra McDonald’s gjerne bestod av to Big Mac-er, to Filet-O-Fish (fiskeburgere) og en sjokolademilkshake. Dette tilsvarer 2420 kalorier, ifølge The Guardian, som omtrent utgjør det daglige kaloribehovet for en voksen mann.

I et annet avsnitt står det at Trumps medarbeider ble etterlatt med vilje på en McDonald’s-restaurant, fordi bestillingen hans tok for lang tid. «La ham bli igjen, la oss dra,» skal Trump ha sagt.

Videre skriver forfatterne at Trump spilte Elton John over høyttalerne på flyet så høyt at hans medarbeidere ikke «klarte å høre seg selv tenke».

Trump avbildet på vei ut av Trump-flyet for å drive valgkamp i New Mexico.

- Mange raseriutbrudd
Boken beskriver også Trumps mange raseriutbrudd overfor medarbeiderne, som i stor grad var nybegynnere på det politiske feltet.

«Før eller siden vil alle som jobber for Donald Trump, oppleve en side ved ham som får en til å undre seg over hvorfor man i det hele tatt jobber for ham,» skriver forfatterne.

«Hans vrede er aldri ment som en personlig fornærmelse, men noen ganger kan det være vanskelig ikke å ta det sånn. Når ting ikke går hans vei, går han inn i en modus som kan oppleves som et totalt angrep. Det ville knuse de fleste harde menn og kvinner i små biter»

Forfatterne skriver også at de begge hadde sine øyeblikk da de gjerne skulle «hoppet i fallskjerm ut av Trump Force One», men erkjenner også at de ble vant til Trumps temperament.

Hope Hicks (bildet), som nå er kommunikasjonsdirektør i Det hvite hus, var blant medarbeiderne som fikk gjennomgå av Trump under valgkampen.

Goddammit, Hope!
Hope Hicks, som var talskvinne for valgkampanjen, hadde også oppgaven med å stryke Trumps klær om bord på valgkampflyet. Hun brukte en håndholdt tøydamper til å stryke dressene hans - gjerne mens han hadde på seg dressen.

«Hent maskinen,» pleide Trump å rope, ifølge boken.

En dag skal Hicks ha glemt å ta med den håndholdte tøydamperen.

«Goddammit, Hope! Hvordan i helvete klarte du å glemme maskinen?»

Forfatterne skriver at «det var en feil hun aldri ville begå igjen».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere