RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bom truer

Foto: Marit Hommedal, NTB Pluss
Sist oppdatert:
Endelig kan bilistene glede seg over å kunne passere gratis over Nordhordlandsbrua. Men gleden kan være kortvarig, for en ny bom planlegges i 2009.

Nye veiprosjekter planlegges og krever finansiering. Den såkalte Nordhordlandspakken har flere prosjekter på planleggingsbordet og vil koste 1,8 milliarder kroner. Blant prosjektene som planlegges er en tunnel fra Nyborg til Klauvaneset i Åsane til en milliard kroner. Det er politisk vilje til å gjennomføre prosjektene ved hjelp av bompengeinnkreving og det er anslått at 950 millioner kroner skal kreves inn av bilistene.

Ordfører i Masfjord, Håkon Matre, sier til Arbeiderbladet i Bergen at det nå arbeides med å opprette et selskap som skal arbeide med prosjektet og sende bompengesøknad til departementet og Stortinget.

- Vi håper å få selskapet etablert innen påske og at bompengesøknaden blir behandlet våren 2007. Det blir ikke bompengebetaling før i 2009, sier Matre.

Bomstasjonen vil mest sannsynlig bli plassert på grensen mellom Bergen og Nordhordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere