Gå til sidens hovedinnhold

Ny Breivik-rapport ikke ferdigbehandlet før rettssaken

Oslo (NTB): - Vi skal jobbe så raskt vi klarer, men vi vil ikke rekke å bli ferdig med den nye Breivik-rapporten før rettssaken starter, sier Karl Heinrik Melle i Den rettsmedisinske kommisjonen.

Melle leder psykiatrisk gruppe i kommisjonen. Det er gruppen på ni personer som skal vurdere om rapporten fra de to nye sakkyndige, Agnar Aspaas og Terje Tørrisen, skal godkjennes til bruk i retten, eller om den har «vesentlige mangler» og dermed underkjennes.

- Når rapporten kommer til oss, skal vi sette alt annet til side og arbeide med den så raskt vi kan. Vi rekker nok likevel ikke å bli ferdig til rettssaken starter førstkommende mandag, sier Melle til NTB.

Vanlig saksbehandlingstid for kommisjonen er tre-fire uker. Den første sakkyndigrapporten til psykiaterne Synne Sørheim og Torgeir Husby ble behandlet på to og en halv uke før jul i fjor. Denne rapporten vil kommisjonen bruke enda kortere tid på, men å rekke det før mandag 16. april, blir trolig for snaut, sier Melle.

Melle sier det ikke vil være problematisk for kommisjonen å godkjenne to rapporter med eventuelt forskjellig konklusjon.

- De skal ikke sammenlignes med hverandre. Det vi gjør er å se på om det er sammenheng mellom premiss og konklusjon. Det kan begge rapportene ha, selv om de skulle konkludere ulikt. Så får det bli opptil retten å avgjøre. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021