*Nettavisen* Nyheter.

Ny brønnskuffelse i Jemen

DNOs letebrønn på blokk 43 i Jemen er ferdig boret, og ble som indikert under boringen en ny skuffelse for operatøren og partnerne. De gir imidlertid ikke opp letingen på blokken

19.05.08 00:56

Letebrønnen Meshat-1 på blokk 43 i Jemen ble ferdig boret til en dybde på 3.600 meter onsdag. Det er ikke gjort funn av hydrokarboner i brønnen, kun vann i et par av lagene man testet i løpet av boringen.Sluttresultatet er i tråd med meldingen som har kommet under boringen av brønnen. Borelengden ble forlenget for en uke siden for å teste noen nedre lag etter skuffende resultater i hovedlagene, som iMarkedet meldte for en uke siden. Les:

DNO mot ny skuffelse i Jemen

Det går frem av rapporter fra Oil Search Ltd. som har gjennomført boring i tråd med farm-in-avtalen oljeselskapet inngikk med DNO i fjor høst.Oil Search har fått en eierandel på 25 prosent i blokk 43 som foreløpig har vært en skuffelse for operatøren DNO og de andre andelseierne. DNO har en andel på 50 prosent i blokken og får sine borekostnader dekket av Oil Search under avtalen på to for en basis.Meshat-1 er nå plugget og forlatt, og boreriggen er i ferd med å bli tatt ned for å bli flyttet til en ny lokasjon 20 kilometer sør for Meshat. Her venter Oil Search at neste brønn vil bli påbegynt i midten av februar. Det er den andre av de to brønnene selskapet er forpliktet til å bore under avtalen med DNO.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag