RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bulkreder til New York

Sist oppdatert:
De greske bulkrederne "just loves New York" om dag, og nå har nok et rederi registrert et prospekt for notering i den nye shippinghovedstaden
Neste ut for notering i New York er bulkrederiet Diana Shipping med adresser i Athen og på Marshall-øyene.

Rederiet har denne uken sendt inn en registrering hos de amerikanske børsmyndigheten SEC for en børsnoteringsemisjon. Det er ikke mer enn en måned siden bulkrederiet DryShips ble satt på børs av Wall Street med hyggelig uttelling for tegnerne. Aksjen steg 12 prosent på første handelsdag trosset hevet emisjonskurs og utvidet emisjonsramme.

Diana Shipping sikter mot å få inn 210 millioner dollar i sin emisjon. Prisingen er indikert til 15 til 17 dollar og emisjonsrammen er på 12,375 millioner aksjer.

Rederiet har en flåte på ni panamax-bulkskip inkludert et nybygg. I tillegg har selskap nylig kjøpt en capesize som ble overlevert i februar. Skipene har en snittalder på under 4 år og er sluttet på kontrakter som utløper i perioden 2005 til 2008.

Brorparten av provenyet skal brukes til gjeldsnedbetaling, mens omkring 15 millioner dollar vil gå til innbetaling av siste avdrag på panamax-nybygget som leveres i april.

På emisjonskurs 17 dollar gir rederiet en markedsverdi på 680 millioner dollar etter emisjonen. Rederiet hadde ved utgangen av tredje kvartal i fjor 94 millioner dollar i gjeld og 8,7 millioner dollar i kontanter.

Eksisterende aksjonærer vil bli sittende med 69 prosent av selskapet før eventuell utøvelse av en overtildelingsopsjon på 1,8 millioner aksjer.

Det er den greske rederen Simeon Palios som kontrollerer rederiet med en eierandel på 75 prosent før emisjonen. nederlandske Fortis Bank eier de resterende 25 prosentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere