RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny byrådskabal i Oslo

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Holmenkollen-smellen får konsekvenser.

Tidligere i uka ble det kjent at byggingen av nye Holmenkollen nasjonalanlegg blir 600 millioner kroner dyrere enn ventet.

Dette kom fram i en rapport fra konsulentselskapet Metie. Samme dag som rapporten ble kjent, trakk den ansvarlige byråden seg fra sin stilling, byråden for næring og idrett Anette Wiig Bryn (Frp).

Slår sammen avdelinger
Nå får den store overskridelsen også en rekke andre konsekvenser.

Byrådslederen har nemlig besluttet å gjennomføre flere endringer i byrådsavdelingenes ansvarsområder.

- Byrådsavdeling for miljø og samferdsel slås sammen med Byrådsavdeling for næring og idrett. Den nye byrådsavdelingen får navnet Byrådsavdeling for samferdsel, miljø og næring. Byråd for den nye avdelingen blir Jøran Kallmyr (Frp), opplyser Oslo kommune i en pressemelding fredag kveld.

Kallmyr har vært byråd for miljø og samferdsel siden 24. februar, og har vært konstituert byråd for næring og idrett siden Wiig Bryn trakk seg mandag.

Holmenkollen til ny avdeling
Ansvaret for Holmenkollen-prosjektet overføres samtidig til en annen byrådsavdeling, til byrådsavdelingen for finans.

- Holmenkollprosjektets kompleksitet er svært utfordrende som et investeringsprosjekt. Jeg mener at den beste kompetansen ligger i finansavdelingen, og på den bakgrunn har vi derfor kommet fram til at dette konkrete utbyggingsprosjektet bør flyttes til finansavdelingen, uttaler Jøran Kallmyr, byråd for samferdsel, miljø og næring.

Også ansvaret for kirke- og gravferdssektoren flyttes, til kultur og utdanningsbyråden.

- Byråd Jøran Kallmyr får generalforsamlingsfullmakt i Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som overføres fra Byrådsavdeling for finans. Det skal iverksettes et arbeid for å se på justeringer i dagens organisering av selskapet, skriver kommunen videre i pressemeldingen.

- Skal bli vellykket
Byrådsleder Erling Lae mener den nye organiseringen er nødvendig.

- Med denne organiseringen sørger vi for å bruke de beste ressursene vi har i Oslo kommune for at Ski-VM i 2011 og Prøve-VM i 2010 skal bli vellykket, uttaler Lae.

Fredag bestemte også byrådet å sette av ytterligere 620 millioner kroner for å fullfinansiere det nye nasjonalanlegget. Pengene ønsker de å hente inn ved å låne mesteparten av beløpet.

- Dette er nødvendig på bakgrunn av de opplysningene vi har fått i to uavhengige rapporter om at tidsknapphet, kompleksitet og omfang vil omfatte kostnadsoverskridelser i denne størrelsesorden, sier Kallmyr.

Totalrammen for nye Holmenkollen nasjonalanlegg er nå 1,8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere