RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dataorm herjer

Sist oppdatert:
Et nytt epostbasert datavirus er nå på full fart gjennom internett, og skal ha angrepet en rekke større konsern samtidig som den skaper et skred av e-poster
Det nye virus har fått navnet "Mydoom" av datavirusbekjemper Network Associates og Novarg av Symantec. Viruset skal ha slått til klokken 22 norsk tid mandag.

Det fryktes ifølge dataviruseksperter Dow Jones Newswires har snakket med at dette viruset vil bli større enn en rekke av de virusene som har herjet det siste året, som blant annet Sobig-gruppen av virus.

- Det er ikke lik noe vi har sett før på grunn av måten det spres på, sier visepresident Vincent Gullotto i Network Associates beredskapsteam til nyhetsbyrået.

To av selskapets kunder har meldt om generering av opptil 1.000 e-poster i minuttet etter at deres e-post-gatewayer har blitt rammet.

En representant for Symantecs beredskapsteam mener viruset kan bli like stort som Nimda, som herjet i september 2001. Network Associates har gitt viruset sin høyeste trusselgradering, mens Symantec har satt faren til fire på en skala fra en til fem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere