RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dialog om West Navion-kontrakt i India

Sist oppdatert:
Statoil skal ha tatt kontakt med det indiske statsoljeselskapet Oil and Gas Corp. (ONGC) for å komme med et revidert tilbud for en langsiktig borekontrakt for det avansert boreskipet West Navion
Det melder Reuters i India natt til mandag.

- Statoil har sagt til oss at de ønsker å ta opp igjen avtalen, sa styreformann og konsernsjef Subir Raha til indiske reportere søndag kveld.

Det var i februar i fjor Statoil på vegne av seg selv og West Navion-partner Smedvig, var nær å inngå en intensjonsavtale med ONGC for en gigantkontrakt for boreskipet.

Forhandlingene fortsatte frem til høsten ifjor, da avtalen ble stanset i siste liten av indiske myndigheter Etter store protester fra olejservicegiganter som Transocean og Schlumberger. De mente at en kontrakt av et slikt omfang måtte lyses ut på anbud. Styret i ONMGC hadde allerede godkjent kontrakten medet av verdens mest avansert boreenheter for store havdyp, før protestene fikk dem til å snu.

Les mer: Protester veltet West Navion-kontrakt

- Vi vil vente på utfallet av anbudet før vi kan implementere intensjonsavtalen, sa Raha ifølge Reuters.

Anbudet ska avgjøres i april opplyste Raha, og presiserte at intensjonsavtalen med Statoil kun vil bli gjennomført dersom anbudene er dyrere en den foreliggende avtalen.

ONGC ønsker å leie West Navion, som eies av Statoil og Smedvig på 50/50-basis, for en periode på to til tre år for boring av omkring 20 brønner.

Raha sa videre at Statoil er velkomne til å reforhandlet intensjonsavtalen, og at de to selskapene fortsetter å dialog om samarbeid på en rekke andre områder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere