*Nettavisen* Nyheter.

Ny dødsrekord i USA - beordrer alle i New York gå med ansiktsmaske

New York guvernør Andrew Cuomo beordrer alle i New York til å gå med ansiktsmaske.

15.04.20 20:45

NEW YORK (Nettavisen): Guvernøren opplyste på en pressekonferanse på onsdag at alle må gå med masker eller munnbind om de havner i en situasjon der de ikke kan holde sosial distanse.

- Hvis du skal være i en situasjon offentlig der du kommer i kontakt med andre mennesker, i en situasjon som ikke er sosialt distansert, da må du ha en maske eller noe stoff som dekker nese og munn, sier Cuomo.

- Du kan gå alene langs gaten eller i en park, men om du kommer i nærheten av folk, ta på deg maske eller bruk en klut, sier Cuomo.

Ny rekord i antall døde

I USA ble det satt en ny forferdelig rekord på tirsdag, med totalt 2405 nye personer som døde av koronaviruset.

Det er det høyeste daglige dødstallet som er registrert, ifølge CNN. Totalt er 26.033 personer nå døde og minst 609,240 er smittet av viruset, viser de siste tallene fra Johns Hopkins University.

Klikk på bildet for å forstørre. Langs Jackson Avenue i Long Island City, noen minutter fra Manhattan, kan man her se to personer som driver med matlevering. De har på seg full vernedrakt, med både hansker og maske, når de skal levere ut maten.

Langs Jackson Avenue i Long Island City, noen minutter fra Manhattan, kan man her se to personer som driver med matlevering. De har på seg full vernedrakt, med både hansker og maske, når de skal levere ut maten.  Foto: Morten Ø. Karlsen, Nettavisen

Starter hurtigtester i NY

New York er den byen som er rammet hardest i USA, med over 200.000 smittede og nesten 11.000 dødsfall. Det nye påbudet som ble annonsert i New York på onsdag betyr at om man på buss eller t-bane eller gå langs et fortau med andre mennesker, så må man gå med maske, opplyste Cuomo. Folk har tre dager på seg til å følge reglene.

De nye munnbind-reglene er en del av planen for starte gjenåpningen av New York.

Cuomo opplyste også på onsdag at de denne uken vil starte hurtigtester for påvisning av antistoffer.

New York guvernøren sier de vil starte med 2000 daglige hurtigtester for påvisning av antistoffer, ved bruk av blodprøver fra fingeren. New York ønsker å teste 100.000 New Yorkere om dagen, eller 500.000 i uken. Cuomo mener nøkkelen for å komme tilbake til livet i New York er gjennom testing av så mange som mulig.

Les også: Koronasyk kvinne testet negativt – smitten satt dypt i lungene

Klikk på bildet for å forstørre. New York guvernøren Andrew Cuomo sier de denne uken vil starte med 2000 daglige hurtigtester for påvisning av antistoffer ved bruk av blodprøver fra fingeren New York ønsker å teste 100.000 New Yorkere om dagen, eller 500.000 i uken. Cuomo mener nøkkelen for å komme tilbake til livet i New York er gjennom testing av så mange som mulig.

New York guvernøren Andrew Cuomo sier de denne uken vil starte med 2000 daglige hurtigtester for påvisning av antistoffer, ved bruk av blodprøver fra fingeren.  Foto: Facebook/Andrew Cuomo

I New York har man sett en eksplosiv økning av bruken av masker etter at borgermester Bill de Blasio i begynnelsen av april oppfordret alle sine innbyggere om å bruke maske for å hindre spredning av det dødelige viruset.

Les: Kona til Tom Hanks sier hun ble slått ut av malariamedisin etter koronasykdom: - Ekstreme bivirkninger

Nå pålegger derimot guvernøren Andrew Cuomo alle om å gå med maske utendørs, om de ikke kan holde sosial distanse. I gatebildet i New York er det heller ikke uvanlig at folk går med hansker. Her kan du se video fra New York der folk går både med masker og hansker:

Oppfordrer tyskere til å gå med maske

På onsdag oppfordret også Tysklands statsminister, Angela Merkel, til maskebruk i butikker og på kollektivtransport, melder NTB.

– Det er anbefalt at masker brukes på offentlig transport og mens man handler, sier Merkel.

Her kan du se en video om hvordan du lager din egen maske:

Norge: - Ikke er vits å bruke ansiktsmaske

I Norge er rådet fortsatt at man dropper bruke ansiktsmaske. De helseminister Bent Høie (H) for litt over en uke siden kunne fortelle at regjeringen har skaffet 1,2 millioner nye munnbind som skal brukes til å beskytte ansatte i helsetjenesten i kommunene, rådet han samtidig vanlige, friske folk om at det ikke er vits å bruke dem.

– Jeg skjønner at folk stiller spørsmål om det. Fordi de ser på bilder fra andre land at folk bruker munnbind. Men her må man stole på våre fagmyndigheter, og deres vurdering er at munnbind for folk flest ikke er noen effektiv beskyttelse, uttalte Høie til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag