RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny dvd etter gullsuksess

(Vinskvetten)
Sist oppdatert:
Vinskvettens nye dvd selger som bare fy på Vestlandet. Nå kommer det mer. Men de trenger din hjelp!

(iBergen.no) : Like før jul kom Vinskvettens aller første dvd-utgivelse i butikkene. Selv om utgivelsen kom to uker etter planen, og litt for tett på julekvelden enn bandet selv ønsket, har platene gått unna som hakka møkk. Salget så langt plasserer karane fra Salhus i samme liga som Hellbillies og U2!

– Foreløpig har vi solgt rundt fem tusen dvd’er. Det er vi strålende fornøyd med, sier bassist Gunnar Låstad, også kjent under scenenavnet Ruball Skjetåsen, til iBergen.no.

Det er et tall som vekker oppmerksomhet også på østsiden av fjellene. Salgsdirektør Harald Tømte i Universal Music Norway sier til iBergen.no at dvd-markedet har vist seg svært vanskelig å lykkes i for norske artister.

– Det er slett ikke mange norske dvd-titler som selger så bra. Fem tusen er helt enormt, og langt mer enn mange av våre norske artister. Til sammenlikning har vi solgt 7300 eksemplarer av den siste U2-dvd’en, sier Tømte.

- Gullplate!?
Tallet kvalifiserer også til gullplate hos bransjeforeningen IFPI, noe kun Hellbillies og Vamp klarte av norske artister i året som gikk. Men det går ikke automatikk i utdelingen. Salget må rapporteres inn før gullplaten blir laget, noe som tydeligvis ikke hadde streifet Vinskvetten før iBergen.no nevnte kriteriet.

– Gullplate!? Du verden! Det må vi se på, er den begeistrede responsen fra Låstad.

Etter suksessen med «Stapp-mett», er gjengen fra Salhus nå tent på å få til ytterligere en dvd. Denne gangen med arkivmateriale fra hele Vinksvettens karriere.

– Vi har veldig lyst til å rote opp gammelt stoff, gamle videoklipp og kanskje noen fjernsynsopptak til en ny dvd. Blant annet sitter NRK på en del opptak. Målet er å få tak i alt slikt, men det koster jo penger, sier Låstad til iBergen.no.

Jakter NRK-skatter
Dersom NRK lar karane plukke fra arkivet, kan det bety utgivelse av glemte skatter som utdrag fra programmet «Strandhogg» fra Fedje i 1981, hvor en tidlig utgave av bandet fremførte «På Fedje é da godt å vera», en omskrevet versjon av mer kjente «I fyr’n».

Vinskvettens eget program, «Livet i Rothålå» fra 1984, står også på ønskelisten. Her fremførte gruppen blant annet «Harde tider», «I fyr’n», «Billi Villi Makkoen» og «Fabrikktrælens død» med sin originale melodi.

Gruppen har også en del materiale i sine egne arkiver. Ifølge Låstad har Vinskvetten private opptak av showene sine fra 1997 og oppover, men de trenger mer fra gamle dager.

– Sitter noen på noen opptak av oss fra før den tid, hadde det vært flott om de tok kontakt med oss. Vi er interessert i å se på alt, selv om det er tatt opp med håndholdt videokamera, sier Låstad. Dersom du har noe som kan være av interessen for gruppen, kan du ta kontakt med dem via deres egen hjemmeside.

Nytt show i 2008
Vinskvetten, som de siste ti årene har kuttet «Salhus» fra navnet sitt, har for tiden pause. Ifølge bassisten blir det trolig nytt show med Bertel, Ruball, Hallstein, Øyvind og Belbert i 2008. Bandet håper den planlagte dvd’en vil være klar på omtrent samme tid.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere