*Nettavisen* Nyheter.

Ny egyptisk islamistgruppe varsler væpnet opprør

Riyadh (NTB-Reuters): En ny ytterliggående gruppe i Egypt melder at den vil kjempe med våpen i hånd for å gjøre landet islamistisk.

Gruppa Ansar al-Shariah sier den har etablert seg i Egypt, og at den vil skaffe seg våpen og begynne å trene sine medlemmer.

Kunngjøringen ble fredag offentliggjort på et nettsted som blir brukt av militante grupper i Sinai-regionen, ifølge overvåkingsorganisasjonen SITE.

Onsdag ble Egypts islamistiske og folkevalgte president Mohamed Mursi avsatt av militæret. Det har fått flere eksperter til å advare om at de islamistiske kreftene i Egypt kan bli mer ytterliggående.

Ansar al-Shariah skriver at den militære maktovertakelsen, stengingen av TV-kanaler og drapene på islamistiske demonstranter er å sammenligne med «en krigserklæring mot islam i Egypt».

Gruppa anklager sekulære egyptere, tilhengere av landets tidligere autoritære president Hosni Mubarak og koptiske kristne for det som har skjedd. De kommer til å gjøre Egypt til «en korsfarer og en sekulær raring», mener Ansar al-Shariah. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.