*Nettavisen* Nyheter.

Ny elegant iPod-konkurrent

Til tross for store økonomiske tap: Creative fortsetter konkurransen mot Apple, og lanserer over helga en ny iPod-konkurrent.

21.06.06 15:56

Creative konkurrerer mot Apple både på produkter og i rettssalen. Denne gangen er det heldigvis et produkt som havner i søkelyset, ikke nye anklager.

Fire gigabyte
På Creatives hjemmesider har det nå dukket opp en ny spiller som har fått navnet Creative Zen V og Zen V Plus. Forskjellen på disse to er at Plus-versjonen har radio og videofunksjonalitet.

Kapasiteten på spilleren skal bli opp til fire gigabyte, og skjermen er av typen OLED på 128 x 128 punkter. Det er med andre ord ikke en skjerm du vil se på spillefilmer med, men som derimot trolig vil gi et svært godt bilde likevel.

OLED er relativt dyr, men raskt voksende utfordrer til dagens LCD-teknologi der hvert enkelt bildepunkt blir lyst opp, fremfor at hele displayet lyses opp.

iPod-look
Dette skaper blant annet langt bedre kontraster og gir mindre strømforbruk.

Designmessig begynner det å ligne stadig mer på iPod, og den vil bli levert i to basisfarger, med flere fargevalg på detaljene.

Vekten skal være knapt 44 gram og vekten er 68 x 44 x 16 millimeter.

Priser dukker opp på den formelle lanseringen, men Creative har dumpet prisene sine kraftig den siste tiden for å kunne konkurrere med Apple, og det er vel grunn til å tro at de ikke vil lage noen overpris på Zen V heller.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.