Gå til sidens hovedinnhold

Ny etterforskning i Birgitte Tengs-saken

Haugesund/Oslo (NTB-Hans Botnen Eide): Politiet starter ny etterforskning av drapet på Birgitte Tengs. 17-åringen ble funnet voldtatt og drept i nærheten av sitt hjem i Kopervik på Karmøy i 1995.

- Vi skal sjekke tipsene som er kommet inn i saken de siste årene og kontakte flere personer. Dette er ikke en gjenåpning, men en begrenset etterforskning, sier politiadvokat Thor Buberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

I fjor ba Tengs' fetter, som først ble dømt og senere frikjent i saken, om innsyn i politidistriktets behandling av tips. Da han fikk avslag, anmeldte han politidistriktet til Spesialenheten for politisaker. Nå håper han at et annet politidistrikt kan fortsette etterforskningen.

Fetteren ble pågrepet og siktet i saken to år etter drapet. Da han ble frikjent, opprettholdt lagmannsretten erstatningskravet på 100.000 kroner til Tengs' foreldre. Den norske staten ble senere dømt i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg til å betale ham 1,2 millioner kroner i erstatning og oppreisning etter straffesaken. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn