*Nettavisen* Nyheter.

Ny fantasyserie for de unge

Den italienske serien Monster Allergy utgis denne uka i et nytt månedshefte på norsk. Bladet satser åpenbart på å surfe på Harry Potter-bølgen. I likhet med suksesserien W.I.T.C.H. blander den fantasy og manga, men er mer rettet til gutter.

«Nytt blad! - hvis du tør,» utfordrer Egmont Serieforlaget på forsiden til det nye bladet. Første nummer av Monster Allergy er i salg mandag 7. juni. Utgivelsen er godt timet i forkant av den nye Harry Potter-filmen, og forlaget håper nok å treffe guttene like godt som de har truffet unge jenter med euromangaen W.I.T.C.H.. Bladet sendes ut i et opplag på 30 000 eksemplarer, og skal utgis månedlig.

«Monstre, gjenferd og virkelig onde mennesker er noen av hovedingrediensene i Monster Allergy,» skriver Egmont i sin presentasjon av serien. Hovedpersonen Zick er en gutt med spesielle egenskaper. «Han er allergisk mot omtrent alt. Men først og fremst er han allergisk mot monstre! Han ser også ting som andre ikke ser. En klar ulempe siden hjemmet hans er fylt av utallige monstre og ektoplasma,» forklarer forlaget.

Klikk på bildet for å forstørre.

I likhet med guttungen i M. Night Shyamalans spillefilm Den sjette sansen, kan Zick altså se spøkelser. Og hans opplevelse av verden skildres for oss i serien.

Mest for gutter
Hovedmålgruppen for bladet er mellom 9 - 14 år. Hovedsakelig gutter, vil vi tro. De har gjerne mer sans for monstre og gufne eventyr. Men jentene har også en representant i serien: Zicks livlige nabo Beate slenger seg med på eventyrene.

Ut i fra seriens korte presentasjonshefte er Monster Allergy veltegnet og lett tilgjengelig, med tydelige hovedpersoner som bør ha god appell hos målgruppen. Det har nok også de søt-skumle monstrene, men for undertegnede virker de vel spekulative og konstruerte.

«Dette er en helsprø og burlesk serie, men i bunn og grunn er det likevel en historie om ekte vennskap som trosser normene, virkelig mot til å gå inn i det ukjente og fri fantasi til å se det ingen andre ser,» lover forlaget.

W.I.T.C.H.-skapere
Både i tegnestil og genre har Monster Allergy klare likheter med jenteserien W.I.T.C.H.. To av de fire italienske opphavspersonene Centomo, Artibani, Barbucci og Canepa var da også med og utviklet W.I.T.C.H.. I 2000 forlot Barbucci og Canepa Disney. De skapte science fiction-serien Sky Doll og siden Monster Allergy. Begge primært for det franske albummarkedet. Monster Allergy ble lansert på det franske forlaget Soleil i fjor vår.

Selv om bladet her hjemme lanseres som et Disney-produkt, ble serien altså utviklet av en selvstendig kvartett serieskapere. Ifølge det italienske nyhetsbrevet afnews har Disney så kjøpt rettighetene til å distribuere og videreutvikle serien. Monster Allergy startet som månedsblad i Italia i fjor høst.

Se også:
Monster Allergy (Tittel)
W.I.T.C.H. (Tittel)
Egmont Serieforlaget AS (Forlag)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.