Gå til sidens hovedinnhold

Ny fastlegeforskrift skal føre til kortere ventetid

Oslo (NTB): Den nye fastlegeforskriften er klar. Ifølge helseministeren vil den føre til at det blir lettere å få tak i fastlegen på telefon, går raskere å få time og føre til flere hjemmebesøk.

Regjeringen vil i tillegg bidra økonomisk overfor kommunene, slik at det skal bli lettere å rekruttere leger, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen

- Fastlegene spiller en viktig rolle i kommunenes helse- og omsorgstjeneste, men det er behov for flere. Derfor innfører vi en ny tilskuddsordning der kommunene kan søke om midler til å rekruttere flere fastleger, sier statsråden.

I den nye fastlegeforskriften settes det krav om at pasienter skal få time så raskt som mulig og normalt i løpet av fem arbeidsdager. Hele 80 prosent av telefonhenvendelsene skal besvares i løpet av to minutter, og fastlegene skal også kunne motta timebestilling elektronisk.

Fastlegene skal også kunne tilby hjemmebesøk til pasienter som ikke selv kan møte hos legen, samt i langt større grad enn nå kunne tilby forebyggende tiltak.

Da helseministeren la fram forslag til ny forskrift før jul i fjor skrev rundt 3.000 av landets 4.500 fastleger under et protestskriv mot flere av forslagene, noe Strøm-Erichsen sier hun tar tatt hensyn til. (©NTB)

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser