*Nettavisen* Nyheter.

Ny favoritt til iPhone

Full kontroll på «Tetris» med trykkfølsom skjerm.

24.02.09 09:47

(Spillmagasinet): Electronic Arts slapp den offisielle versjonen av «Tetris» til iPhone og iPod Touch høsten 2008. Endelig har vi satt oss ned og gjort en grundig test av det klassiske spillet.

«Tetris» er et såkalt premiumspill og koster 29 kroner i App Store. Liker du «Tetris» er det likevel en lav pris for et godt spill som utnytter formatets fordeler.

MER SPILL: Se vår iPhone-side

Knall kontroll

Kontrollen kan være en utfordring på spill til iPhone og iPod Touch, men med «Tetris» fungerer teknologien utmerket.

Bevegelsene er i utgangspunktet begrenset til å vende brikkene og å slippe dem ned der du vil ha dem. Du snur en brikke enkelt og greit ved å trykke på skjermen og flytter den ved å dra brikken til høyre og venstre. Når du har funnet plassen kan du «slenge» brikken ned på plassen sin. Enkelt og elegant.

I tillegg har EA gjort god bruk av muligheten i formatet. I modusen «Magic» får du bonuser hvor du for eksempel kan tegne den brikken du heller vil ha.

To moduser

«Tetris» på iPhone har to moduser, «Marathon» og «Magic».

«Marathon» er den klassiske versjonen av «Tetris» alle kjenner til, mens «Magic» er den mer interessante, i alle fall i lys av å være nyskapende.

Klikk på bildet for å forstørre.

Modusen består av femten brett og for å gå videre må du fjerne et bestemt antall linjer. Vrien i «Magic» er de fem bonusgjenstandene «Minimizer», «Bubble Wrap», «Magic Crayon», «Wrecking Balls» og «Smashdown»

Med bonusene kan du henholdsvis klemme en brikke sammen til en enkelt kloss, gjør om alle klossene til bobler du kan sprekke med fingeren, tegne brikken du helst vil ha, riste på telefonen for å ødelegge brikker eller for å få brikkene til å ramle sammen.

«Magic» er et friskt pust i er eldgammelt spill og bonusene er enkle i bruk og godt balanserte. Alt i alt tilbyr «Tetris» timevis med underholdning og gir god valuta for pengene.

Se «Tetris» i aksjon på iPhone her:

HTML EMBED

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.