RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ny finansbombe - må kutte 5 mrd.

Sist oppdatert:
Storbank kan være rammet av en finansskandale.

Storbanken Credit Suisse har oppdaget feilprisede obligasjoner i sine porteføljer som får store konsekvenser, melder Bloomberg.

NA24 – din næringslivsavis

En internrevisjon skal ha funnet feilprising i posisjoner banken har vært i, noe som har ført til at banken må nedskrive 2,85 milliarder dollar.

Tar milliardtap
Det er en uidentifisert gruppe med tradere som skal ha stått bak posisjonene. Det melder Bloomberg News. Tirsdag melder banken at de nå ser på om resultatet for 2007 er berørt av disse forholdene. Men i første kvartal kutter banken resultatet med 1 milliard dollar.

Kursen raser
Den kjedelige meldingen kommer to dager etter at Qatar meldte at de ville kjøpe aksjer i den nest største banken i Sveits, og bare en uke etter at storbanken meldte om nedskrivninger på hele 2 milliarder sveitserfranc, 1,8 milliarder dollar for andre halvår.

Aksjene i storbanken raste hele 10 prosent på børsen i Sveits, og nyheten trakk også andre bankers aksjer nedover.

Ødelegger tilliten
Nedskrivningen kommer av markedsutviklingen så langt i 2008, og prisingsfeil hos det som betegnes som en liten gruppe tradere som handler med strukturerte kredittprodukter.

Finansmarkedene er svært urolige for hvordan tilstanden til bankene egentlig er. Tidligere i år smalt bomben i Societe Generale, som meldte om det verste tradingtapet i bankhistorien etter at Jerome Kerviel skal ha foretatt ulovlige handler.

Dette har skapt spørsmål om bankenes egen oversikt over hva de har i sine porteføljer. Dette fører også til at andre banker er svært lite lysten på å låne penger til sine konkurrenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere