RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny fransk regjering kutter i sine egne lønninger

Paris (NTB-AFP): Den nye sosialistregjeringen til Frankrikes nyvalgte president François Hollande har besluttet å kutte lønningene til presidenten og ministerne med 30 prosent.

Den nye regjeringen hadde torsdag sitt første møte.

Statsminister Jean-Marc Ayrault sa tidligere på dagen at lønnskutt ville være øverst på møteagendaen, et løfte Hollande kom med allerede i valgkampanjen sin.

Ifølge Ayrault vil Hollande «sette et eksempel» for Frankrike. Han ønsker også å trekke et klart skille mellom ham selv og tidligere president Nicolas Sarkozy, som fikk sin lønn økt med 170 prosent til 19.000 euro per måned etter at han vant valget i 2007.

Hollande presenterte onsdag sin nye regjering, som består hovedsakelig av moderate sosialister og allierte. Den nyvalgte presidenten har innfridd et løfte om å danne en regjering med like mange kvinner som menn, selv om de mest høytstående stillingene har gått til menn.

Det er også en regjering med relativt lite erfaring. Kun fem av de totalt 34 medlemmene har tidligere sittet i regjering og sju av dem er under 40 år. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere