RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Frp-allianse for De Grønne


1. kandidat Lan Marie Nguyen Berg.
1. kandidat Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne har valgt å samarbeide med de borgerlige i Moss. Også i Tønsberg inngår partiet i en allianse med Frp.

Avstanden til Fremskrittspartiet er en av de viktigste årsakene til at Miljøpartiet De Grønne valgte å forhandle om byrådsmakt med Ap og SV i Oslo.

– Et samarbeid med sittende byråd vil forutsette budsjettstøtte fra Frp, som ligger veldig langt fra oss i klima- og miljøpolitikken, sa førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg til NTB før helgen.

Partifellene i Tønsberg og Moss har konkludert annerledes. I Tønsberg er en politisk avtale undertegnet med KrF, Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet. Mandag ble samme allianse kunngjort i Moss.

Forberedt på kritikk
Etter at forhandlingene med Arbeiderpartiet strandet, valgte De Grønne borgerlig side i Moss. Det betyr at Høyre-ordfører Tage Pettersen fortsetter i jobben.

– Med en gang vi så valgresultatet fryktet vi at vi ble nødt til å skuffe halvparten av velgerne. Men vi har vært veldig tydelige overfor våre velgere. Vi skulle forhandle med begge sider og velge den parten som gir oss den beste miljøpolitikken, sier Jonas Sjolte i MDG til Moss Avis.

Han avviser at partiet har sviktet sine velgere ved å inngå i en allianse med Frp.

– Det er ingen tvil om at Frp og MDG er de to partiene som står lengst fra hverandre rent ideologisk. Men her i Moss har vi fått til en veldig bra avtale, sier han.

3-3
I seks av kommunene der MDG havnet på vippen ved valget, har partiet valgt side. Resultatet så langt er uavgjort 3-3.

I Moss, Hamar og Tønsberg samarbeider partiet med høyresiden, mens partiet har valgt å vende seg mot venstre i Oslo, Årdal og Bodø.

I Vestby og Harstad er partiet i opposisjon som følge av samarbeid på tvers av blokkene, mens samtaler og sonderinger med flere partier fremdeles pågår i Gjøvik, Flakstad, Klæbu og Nordreisa, etter det NTB får opplyst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere