RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Galven-tispe på plass i Hedmark

Elverum (NTB): Norge brukte 3 millioner kroner på å fange og flytte Galven-tispa fra sauebeitene vest for Glomma i Hedmark. Nå har en av tispas søstre ankommet landet.

Historien gjentar seg. Ikke før er den toårige Galven-tispa fanget og flyttet inn i ulvesonen øst for Glomma, så har en yngre søster av den omstridte ulven fra Sverige vandret akkurat same rute inn i Hedmark, skriver Nationen.

I likhet med sin eldre søster er den nye Galven-tispa radiomerket. Med sine unike finske og russiske gener vil hun trolig få samme fredning av norske myndigheter som storesøsteren fikk i fjor.

Fjorårets Galven-tispe kom ikke godt overens med lokalbefolkningen. Sauenæringen i Hedmark frykter reprise av situasjonen fra i fjor når tispas søster nå er på plass.

I fjor tok tispa livet av mange sauer i Løten og Stange, men de verdifulle genene gjorde at myndighetene ikke ga fellingstillatelse. Derfor ble tispa i stedet fanget og flyttet inn i ulvesonen øst for Glomma. Hun ble i vår flyttet til Kongsvinger, og har derfra vandret over grensen til Sverige.

Akkurat nå befinner søsteren hennes seg øst for Glomma, litt nord for Elverum.

Det er fire uker siden den nye Galven-tispa la ut i sin søsters potespor fra revirer i Sverige og tok veien vestover til Norge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere