Ny gammel video inn i amerikansk valgkamp

New York/Oslo (NTB-Trond Børrehaug Hansen): En video fra 2007 der Barack Obama antyder at rasisme var årsaken til den manglende hjelpen til orkanherjede New Orleans, blir nå hentet fram i den amerikanske valgkampen.

03.10.12 14:28

Opptaket er blitt mye omtalt spesielt i konservative nettmedier. Diskusjonen om uttalelsen raste videre onsdag, like før Obama skulle møte sin utfordrer fra Republikanerne, Mitt Romney, til direktesendt TV-debatt om innenrikspolitikk.

- Dette er Obamas tale om rase som du trolig aldri har hørt før, skriver Fox News. Nyhetskanalen mener videoen gjør det vanskeligere for Obama å unngå å diskutere rasespørsmålet, noe som vil være politisk risikabelt.

- Dette gir ingen mening. Det forteller meg at på en måte bryr de seg ikke like mye om innbyggerne i New Orleans, sa Obama.

Ben LaBolt, talsmann for Obamas presidentvalgkamp, sier til nyhetsbyrået AP at videoen er et forsøk på å vri oppmerksomheten i en annen retning enn at Romney gjør det dårlig på meningsmålingene. Et videoopptak av uttalelser Romney kom med tidligere i år, om amerikanere som ikke vil ta ansvar for eget liv, har gitt republikaneren problemer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.