RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny gigantisk harddisk

Sist oppdatert:
Nå kan du få kjøpt en harddisk med plass til 750 gigabyte - tilsvarende 1.070 cd-plater.

Harddiskprodusenten Seagate har utvidet sitt produktspekter med å lansere en ny harddisk på hele 750 gigabyte.

250 GB større
Dette er 250 gigabyte større enn markedes hittil største disk, og er gjort mulig ved hjelp av en ny type harddiskteknologi kalt perpendikulær lagring.

Dette er en teknologi som gjør det mulig å plassere de mikroskopiske magnetiske feltene på en harddiskplate langt tettere enn det en kunne tidligere.

Harddisken, som har fått navnet Barracuda 7200.10, vil være i standard 3,5 tommers størrelse ha fire lagringsplater og ha en rotasjonshastighet på 7.200 omdreininger per minutt.

Koster penger
Søketiden er oppgitt til 12,6 millisekunder – og den skal være tilgjengelig i både ATA og S-ATA-utgaver, med 8 og 16 megabyte hurtigminne.

Ny teknologi er aldri billig, og for disse harddiskene må du forvente å betale knapt 4.400 kroner for. Det gir en pris per gigabyte på rundt 5,80 kroner. Til sammenligning kan en få harddisker på 250 gigabyte til under 2,80 kroner per gigabyte.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere