Gå til sidens hovedinnhold

Ny global smitterekord: Her er smittetrykket høyest nå

Nord- og Sør-Amerika er fortsatt episenter av covid-19 epidemien. USA har registrert 1 million nye smittetilfeller på 15 dager.

OSLO (Nettavisen): Antallet bekreftede smittetilfeller globalt er fredag klokka 21 oppe i 15.594.551 og antallet døde 635.086, ifølge tall fra Johns Hopkins University.

4,1 prosent av de registrert smittede er døde.

Fredag kveld meldte WHO om ny global smitterekord. I løpet av 24 timer har WHO registrert 284.196 personer som er blitt smittet med koronaviruset, det rapporterer nyhetsbyrået Reuters. Dette er det høyeste antall i løpet av ett døgn siden pandemien brøt ut.

9753 personer smittet med viruset har mistet livet i løpet av ett døgn, noe som er det høyeste antallet døde på i løpet av 24 timer siden 30. april. Da døde 9797 personer med covid-19-smitte.

Sjekk det interaktive koronakartet på Johns Hopkins University her

USA har rundt 4 millioner smittetilfeller

USA har økt antallet påviste smittetilfeller med én million på bare 15 dager, påpeker avisa The Guardian. 8. juli viste USA-tallene 3 millioner smittetilfeller, drøye 14 dager senere hadde tallet passert 4 millioner.

I Europa rapporterte Russland, Romania og Sverige de fleste antall tilfeller i forhold til befolkningsstørrelse, het det i Folkehelseinstituttets ukerapport fra onsdag. Russland og Ukraina bemerket en liten nedgang i antall tilfeller i uke 29, sammenlignet med uke 28.

Treåring yngste offer i Belgia

I Belgia kom fredag melding om en tre år gammel koronasmittet jente som er død. Jenta hadde en alvorlig underliggende sykdom.

Treåringen er det hittil yngste koronaofferet i Belgia, som er verdens hardest rammede land, målt i antall dødsfall per innbyggere.

Nærmere 65.000 belgiere har til nå testet positivt for viruset, og over 9800 av dem er døde. Dette tilsvarer 85 koronadødsfall per 100.000 innbyggere, nærmere dobbelt så mange som i USA og ti så mange som gjennomsnittet i verden, melder NTB.

Pandemiens episenter

Nord og Sør-Amerika er fortsatt episenter av covid-19 epidemien. USA rapporterer om en økning, med nesten 67.000 tilfeller daglig i uke 29. De fleste statene i USA viste en økning i tilfeller.

Antall tilfeller i Asia øker fortsatt. I uke 29 rapporterte Kirgisistan 16.026 tilfeller som tilsvarer en økning på 350 prosent sammenlignet med 3535 tilfeller meldt i uke 28.

Også India rapporterte 32 prosent flere tilfeller i uke 29 enn i uke 28. Fredag melder India om 49.310 nye smittetilfeller, det høyeste antallet hitti, melder BBC News. Flere land i Afrika fortsett rapporter økning i meldte tilfeller. I Oseania var det også økt rapportering. Australia rapporterte 49 prosent flere tilfeller i uke 29 sammenlignet med uke 28, skriver FHI i sin ukerapport.

Les også: Nå gjelder krav om munnbind i alle butikker i England

Se tabell med landene i Europa, Amerika, Asia Afrika og Oseania med høyest antall smittetilfeller i uke 29 (13. til 19. juli).

Nettavisen beklager feil tabell over da saken først ble publisert fredag ettermiddag. Klokka 21 er saken oppdatert med riktig tabell.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken