*Nettavisen* Nyheter.

Ny gruvesak kan skade Venstre

Venstres stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad mener en eventuell tillatelse til et nytt avfallsdeponi i gruvene under Brevik vil gå på troverdigheten løs forpartiet. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Dersom regjeringen åpner for å lagre spesialavfall i de gamle gruvene under Brevik, bør Venstre vurdere å gå ut av regjeringen, mener Carl-Erik Grimstad.

17.02.19 08:21

Grimstad sitter på Stortinget for Venstre og mener det vil gå på troverdigheten løs dersom partiet i regjering må åpne gruvene under Brevik for spesialavfall, skriver VG.

Han ber partiledelsen og nestleder Ola Elvestuen – som også sitter på toppen i Klima- og miljødepartementet – stoppe saken.

– Han har stått i Brevik og sagt at vi ikke skal ha dette deponiet. Hvis han ikke får gjennomslag, så taper Venstre all sin troverdighet i klima- og miljøpolitikken, sier Grimstad. Han viser til hvordan det er blitt mottatt at regjeringen har gitt konsesjon til gruvedrift og lagring av avfall i Repparfjord i Finnmark.

– Som regjeringsparti blir vi lenket fast til den avgjørelsen, selv om vi ikke vil det og det ikke er vår avgjørelse.

Grimstad sier spørsmålet om deponi i Brevik skaper uro i partilagene i Grenland før vårens nominasjonen og valgkampen før høstens kommunevalg.

Les også: Naturvernorganisasjoner varsler hard kamp

Les også: Regjeringen blir møtt av gruvedemonstranter

Les også: Miljødirektoratet mener Brevik egner seg for deponi av farlig avfall

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag