ULLERN: Under siste møte i bydelsutvalget i Bydel Ullern presenterte styremedlem i Oslo tennisklubb, Jan Frode Andersen, planene for ny tennishall.

Sprengt kapasitet

– Oslo tennisklubb har fokus på bredde og har i dag 900 medlemmer, men med flere barn og voksne på venteliste. Kapasiteten er sprengt og det er særlig mangel på innendørsbaner som er et problem. Å få flere barn inn i tennismiljøet har høy prioritet, sier Andersen, som selv har vært profesjonell tennisspiller.

Som nummer 139 på verdensrankingen har han bare Christian Ruud foran seg som Norges høyest rankede spiller gjennom tidene.

Les også: Oslo tennisklubb gleder seg over økt interesse

Pent anlegg

I dag har tennisklubben 11 utendørsbaner og en boble med tre innendørsbaner om vinteren.

– Vi håper på å få til fire nye innendørsbaner i den nye hallen, som også skal romme klubbhus og andre treningsaktiviteter. Det er viktig for oss å presisere at dette blir et pent anlegg, som også naboene kan sette pris på. Vi er i god dialog med naboene og de vil få se et anlegg som ikke skal rage stort høyere enn dagens klubbhus, sier Andersen.

Les også: Drømmebaner skaper tennisfeber i Oslo tennisklubb

Privat og offentlig

Bydelspolitikerne har gitt sin enstemmige støtte til planene og Andersen håper støtten vil utløse noe økonomisk støtte fra Oslo kommune.

– Oslo tennisklubb har en ryddig og god økonomi. Anlegget er beregnet å koste cirka 40 millioner kroner. Klubben vil ha cirka 8,5 millioner i egenkapital. For å realisert hallen er vi avhengige av et spleiselag mellom privat kapital og offentlig støtte. Vi er i god bankdialog og håper også at noen «snille onkler» vil bidra. Vi er også avhengige av å få spillemidler og støtte fra Oslo kommune for å få realisert prosjektet.

Les også: Joachim (17) fra Oslo TK er Norges beste tennisspiller