Gå til sidens hovedinnhold

Ny holdeplass til 600.000 - brukes ikke

Bare noen dager etter at bussholdeplassen på Kjeller sto ferdig, la Ruter om bussrutene. Dermed står den flunkende nye holdeplassen til 600.000 kroner ubrukt.

Ny asfalt, opparbeidede blomsterbed og nylagt brustein som skiller busslommen fra Fetveien, busskur og skilt. Slik er den flunkende, nye holdeplassen Kjeller, like nedenfor rundkjøringen hvor man kan ta av til Forsvarets logistikkorganisasjon og Høgskolen i Akershus.

Men busstoppet til 600.000 kroner mangler noe vesentlig: busser.

Les hele saken fra Romerikes Blad her

– Stoppet var ønsket
– Bussene går ikke forbi bussholdeplassen lenger. Kjøremønsteret er endret. I rundkjøringen kjører bussene opp til høyskolen. Det har vært et ønske om at bussene skal kjøre til høyskolen siden det er mange som går her, sier informasjonssjef i Ruter AS, Gry Isberg.

Det nye kjøremønsteret til Ruters busser startet opp 1. oktober, da Ruter la om flere bussruter på Romerike. Omtrent samtidig sto den splitter nye bussholdeplassen ferdig. Bygd av Statens vegvesen.

– Bussholdeplassen ble flyttet fra østsiden av rundkjøringen til vestsiden av rundkjøringen etter ønske fra både Ruter, kommunen og Kunnskapsbyen, sier senioringeniør Finn Bergerud i Statens vegvesen.

Han blir overrasket når RB ringer og forteller at bussene ikke stopper her.

– Ruter har jo selv vært med i planleggingen av busslommen. Busstoppet brukes av mange, noe som resulterte i den nye busslomma. Vi finner jo ikke på å flytte busstopp selv, sier Bergerud.

Rasteplass for ansatte
Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg, viser til at kollektivtrafikken er i stadig forandring.

– Behovet er annerledes nå. I kollektivtrafikken forandrer ting seg fort, sier hun. Men selv om elever og ansatte ved høyskolen nå kan ta buss til døra, har ansatte ved Forsvarets logistikkorganisasjon mistet sin nærmeste bussholdeplass.

Flere av de ansatte RB har snakket med synes dette er synd, men at de nok skal overleve spaserturen på et par hundre meter til neste holdeplass.

– Kanskje vi kan bruke busslomma som rasteplass, sier en, som ikke har lyst på navn eller bilde i avisen, spøkefullt.

Ny holdeplass
Isberg ser imidlertid ikke bort i fra at det kan det kan bli aktuelt å lage et nytt busstopp – på østsiden av rundkjøringen. Med andre ord tilbake dit hvor det opprinnelig lå.

– Da må de belage seg på å ta regningen selv, sier seksjonsleder for utbygging i Statens vegvesen på Romerike, Bjørn Kåre Steinset.

Han er ikke imponert over Ruters planlegging av busstoppet på Kjeller.

– De har jo selv bedt om den nye bussholdeplassen. Dette er ikke en måte å drive planlegging på, sier Steinset. Han legger til at den nye busslomma har kostet rundt 600.000 kroner.

Les flere saker fra Romerikes Blad her

Kommentarer til denne saken